Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medan du sov: Stolthet i Sollefteå efter Emma Johanssons silversuccé

Så var natten i Ångermanland.

Annons

Lokalt:

Polisen rapporterar om en lugn natt i Ångermanland, utan några allvarligare händelser.

Väder:

Här hittar du väderprognosen för din kommun i dag

Följ väderleksrapporten här

Pollenprognosen

Karta: Så är läget på vägarna

Sverige:

När kommunerna bygger bostäder glömmer många bort att planera för skolorna och barnen får gå i baracker, visar en granskning av Dagens Nyheter.

En polispatrull i Malmö fick sin patrullbil uppeldad medan de jobbade med ett larm om ett lägenhetsbråk. En molotovcocktail hittades i närheten av patrullbilen.

Internationellt:

Tusentals argentinare tågade på söndagen genom Buenos Aires i en protest mot fattigdom och med krav om fler jobb, på uppmaning från påve Franciskus - själv bördig från staden.

En koalition bestående av jihadistgrupper och rebeller uppger att de har påbörjat en offensiv för att "frita" hela Aleppo.

Sport:

Emma Johansson från Sollefteå som tävlar för Härnösand CK, tog Sveriges första OS-medalj i Rio. I hemstaden Sollefteå är man mycket glada över medaljen.

Nigeria ledde rättvist med 1-0 mot Sverige efter första halvleken i nattens OS-fotboll, och det blev också slutresultatet.

Guld – och världsrekord. Sarah Sjöström briljerade när hennes OS-gulddröm blev sann. Super-Sarah bröt Sveriges 16 år långa OS-medaljtorka i simning och blev historisk som första kvinnliga guldmedaljör.

I försöksheatet simmade hon enkelt vidare till semifinal på tiden 1,06,84 – men i semifinalen gick det något långsammare för Jennie Johansson. Tiden 1,07,06 räckte inte till final i 100 meter bröstsim.

Prenumerera på Morgonkollen:

Hände det något medan du sov? Prenumerera på allehanda.se:s morgonmejl så har du koll på läget - varje morgon. Klicka här!

Tipsa oss:

Har du ett nyhetstips, eller vill komma i kontakt med oss på redaktionen? Tipsa oss här, skicka sms/mms till 72006 eller mejla 72006@allehanda.se.

Följ oss:

Facebook: Allehandamedia

Julia Andersson

Jan-Arne Bäckström

Mer läsning

Annons