Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slog och armbågade man på Halloween-fest i Kramfors – man döms för misshandel

En man har dömts för misshandel på en Halloween-fest i Kramfors. Han har armbågat och slagit en annan man i ansiktet när han låg ner. Mannen döms till skyddstillsyn.

Annons

Målsägande har inte haft någon förklaring till varför han blev inblandad i bråket på Halloween-festen. Däremot har han berättat att han blev slagen med flera slag i ansiktet, både med knytnävar och armbågar. Slagen med armbågarna fick han när han låg på marken, berättade han i tingsrätten. Han fick skador i ansiktet av misshandeln, framför allt kring ögat. Där fick han en blödning som satt i längre än två månader.

Den åtalade, en man i 35-årsåldern, heller inte kunnat förklara vad som hänt, men han säger att han inte har tydliga minnesbilder från festen då han var berusad. Han har inte något minne av att han slagit någon.

Det finns heller inga vittnen som kan berätta vad som startade bråket. Däremot har ett vittne berättat att han sett den tilltalade suttit på den andra mannen och slagit honom med armbågarna i ansiktet kring ögonen. Vittnen gick sedan in och avbröt misshandeln.

Tingsrätten finner att vittnet är trovärdigt och den åtalade döms till skyddstillsyn och även att betala skadestånd till målsägande.

Mer läsning

Annons