Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny idé: Föreningarna vill bygga multiarena vid Bollstaskolan

Nu är det Bollstabruks tur. Föreningarna har dragit igång arbetet med att få en multiarena för både sommar- och vinterbruk vid Bollstaskolan.

Annons

– Jag har pratat med kommunen som säger att det eventuellt ska byggas ytterligare en sådan. Då tycker vi att kommunens näst största ort borde stå på tur, säger intresseföreningens ordförande Lars Sjödin.

Bakom förslaget ligger förutom Bollstabruks intresseförening, Bollsta IK, Bollstaskolans personal, Flyktingrådet och Föräldraföreningen.

– Ursprungligen var det Anna Zakrisson hos Bollsta IK som tog upp frågan. Vi tycker idén är jättebra. Det bor väldigt många barn och unga i det här området, säger Lars Sjödin.

Han påpekar att Bollstabruk också har många asylsökande som behöver möjlighet till sysselsättning. Bland annat bor ett knappt 20-tal ensamkommande barn i gamla Solsidans servicehus, alldeles intill grusplanen vid Bollstaskolan som man vill använda för multiarenan.

Föreningarna menar att multiarenan skulle kunna öka integrationen i både kultur, kön och ålder.

Lars Sjödin är ordförande för Bollstabruks intresseförening.

– Vad jag förstått vill kommunen nu först utvärdera multiarenan i Ullånger och sedan kan det bli frågan om ytterligare en sådan. Det är då vi tycker Bollstabruk står på tur.

Christian Aziz som är gymnastiklärare vid Bollstaskolan står också bakom idén. Han säger att det finns ett par hundra barn och unga vid skolan som skulle få nytta av den.

– Det vore mycket bra att få konstgräs så vi kan spela fotboll, handboll och basketboll på sommarhalvåret och sedan spolas det is under vintern. Planen som finns nu är geggig och utan gräs.

Gymnastikläraren Christian Aziz säger många nya och gamla Bollstabor skulle få stor nytta av en multiarena.

Multiarena under uppbyggnad.

Även eleverna står bakom förslaget som de anser ger möjligheter att röra sig mer och sysselsättning både på raster och efter skolan.

– Det skulle vara jätteroligt om det blir av och vi får mer att göra, tycker Mejla Larsson och Kasper Hansson Myrén som går i årskurs 5.

Belysning finns dessutom redan på plats. Vintertid sköter föräldraföreningen om att sätta upp sarg och se till att det går att åka skridskor.

Mer läsning