Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kramfors kommun kritiseras av JO för långsam handläggning

I ett beslut från justitieombudsmannen kritiseras Miljö- och byggnämnden i Kramfors för handläggningen av en begäran om att få ta del av allmän handling.

Annons

En man i Kramfors kommun begärde i slutet på april att få ta del av e-postloggar för två tjänstemän på miljö- och byggförvaltningen i Kramfors.

Drygt tre veckor senare påminde han vid två tillfällen kommunen om sin begäran, och efter en månad skickade han en skriftlig påminelse till kommunen.

Trots det tog det ytterligare sex dagar innan en chef svarade mannen och berättade att hans begäran "hamnat mellan stolarna".

Då fick mannen endast ut en del av de begärda handlingarna, och anmälde därefter kommunen till justitieombudsmannen.

JO remitterade därefter anmälan till Miljö- och byggnämnden i Kramfors för att få upplysningar och yttranden över handläggningen i ärendet.

Av utredningen framgår det enligt JO att nämnden borde ha svarat på mannens begäran med större skyndsamhet, och därför inte kan undgå kritik.

Nu har kommunen tagit fram rutiner för utlämnande av e-postloggar och justitieombudsmannen anser därför att det inte finns anledning för ytterligare utredning.

■ ■ För mer nyheter om Kramfors, klicka här – och följ Allehanda.se Kramfors på Facebook.

Mer läsning

Annons