Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är några av kommunens beslut för Kramfors

Komunstyrelsens arbetsutskott har beslutat i ett antal frågor. Det handlar bland annat om upphandlingar och ny organisation.

Annons

Så här ser besluten ut i korthet:

Material för vatten och avlopp

Kommunen har 97 mil vatten- och avloppsledningar samt 33 avlopps- och vattenreningsverk att underhålla, vilket man gör med egen personal och inhyrda maskiner.

Men man behöver också köpa sådant som rör och ventiler, för ungefär 2,5 miljoner kronor per år. Här är det tekniska enheten som ska sköta upphandling av ny leverantör.

Kommunen ska upphandla leverantör för material till vatten och avlopp.

Parkskötsel

Här ska det göras en ny upphandling för skötseln av grönytor. Det handlar om 257 945 kvadratmeter, eller drygt 25 hektar som ska klippas varje vecka.

Kommunens kostnad i dag ligger på 740 300 kronor och man räknar med att den kommer att öka en del när ny entreprenör antas. Tekniska enheten ska sköta upphandlingen även här.

Skolorganisationen ändras

Inom barn- kultur- och utbildningsförvaltningen blir det, som vi berättat tidigare, en ny indelning i fyra områden. Höga kusten, Kramfors södra, Kramfors norra och Älven. Till rektor ska kopplas en ledningsresurs för att kunna arbeta mer kollegialt.

Ny avdelning för hälsa och sjukvård

Sedan kommunen övertog ansvaret för hemsjukvård 2014 har arbetsbelastningen ökat. Därför inrättas en ny funktion, en ny avdelning för hälsa och sjukvård för de ungefär 500 kommuninnevånare som behöver den hjälpen.

Enhetschefen hos bistånds-, arbetsmarknads- och sociala serviceförvaltningen, som i dag har 20 underlydande chefer, ska också avlastas en del.

Mer läsning

Annons