Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glad nyhet i Höga kusten – Hörsångsbadet öppnar igen på rekordtid och nu ska det satsas

Efter tre år i malpåse och förfall öppnade i dag Hörsångsbadet igen - den nya ägaren har gjort en blixinsats och på ett par dagar hunnit få anläggningen brukbar.

Annons

Och inte nog med det. Det finns planer på en rejäl upprustning och nya satsningar vid det tidigare så populära havsbadet.

– Vi började med att måla alla byggnader, röja, klippa gräsmattor och rusta upp lite av varje, säger Niklas Nordvall som sedan i fredags äger anläggningen via sitt bolag Sandöverken invest.

Niklas Nordvall kan nu sätta upp skylten igen. Popoulära Hörsångsbadet har fått nytt liv.

Hans målsättning är att redan i sommar ha Hörsång i "normal" drift. Det innebär att servicebyggnaden är öppen igen, campinggäster kommer åt el och allt har snyggats upp. Dessutom öppnar serveringen och kiosken, som dessutom ska erbjuda inte bara fika utan också några lättare maträtter.

– Vi öppnar faktiskt kiosken redan i kväll, sa han under måndagen.

Minigolfbanan ska också återställas och tas i bruk.

– Vi ska även börja med trubadurkvällar, med start nästa onsdag.

Nästa etapp i sommar blir kajanläggningen.

– Jag är själv båtmänniska och har varit här sedan barn. Nu vill jag utveckla området vid kajen. Tanken är att jag ska ha min egen båt vid kajen och bo i den under sommaren.

I dag finns elstolpar för tolv fritidsbåtar, men ingen service som förr om åren. Inte än.

Här vid kajen ska det byggas två servicehus och  dessutom finnas möjlighet til att hyra boende.

– Jag ska ansöka om att få bygga två servicebyggnader, en för båtfolket och en för den husbilsparkering som jag vill öppna intill kajen.

Förhoppningen är också att få tillstånd för sovloft på övervåningen av byggnaderna som ska hyras ut. Servicebyggnaderna ska få traditionellt båthusutseende.

Det bygget är något han vill ska komma igång redan i sommar.

Men på sikt handlar det om ännu större projekt. En fördubbling av antalet stugor för uthyrning.

– Jag har en stor tomt på 55 000 kvadratmeter och målsättningen är att bygga tio nya och moderna stugor, stugor med panoramadörrar som man kan öppna upp mot havet.

Redan efter någon dag har de första gästerna också börjat upp och tanken är att börja marknadsföra Hörsång på allvar. Både tillfälliga campinggäster och säsongsliggare.

En av dessa är Evalena Blücher från Landskrona, som har släkt i områdetatt besöka samtidigt som hon turistar med sin husbil.

– Det är så fantastiskt fint här och kul att det rustas upp, jag kommer absolut tillbaka, säger hon.

Evalena Blücher är glad över att det satsas på Hörsångsbadet igen.

Mer läsning