Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Country och covers från Junsele på Gudmundrås sommarcafé

Sommaren är en tid då många små scener blommar upp, och lokala band får en plats i solen. På Gudmundrå hembygdsgård i Kramfors arrangeras varje år sommarcaféer med ett varierat musikutbud.

Annons

I år bjuds det på underhållning från den lilla utescenen uppe på höjden fyra onsdagar i juli. Onsdagskvällens band var The Crofters från Junsele. För er som inte är tillräckligt bevandrade i Shakespears tungomål betyder det Torparna

Junselebandet The Crofters består av duon Gunilla Wahlnemo och Jörgen Wahlnemi.

Det är en duo som består av Gunilla Wahlnemo och Jörgen Wahlnemo. De har ett minimalt komp, en gitarr, en tamburin och ett par småtrummor, som de gör det mesta möjliga av. Programmet är väl genomarbetat, med egna arrangemang och personliga tolkningar av låtarna, och en del finesser som stämsång.

De skriver egna låtar också, countrystuk säger de själva.

Annars blir förstås många covers, med en och annancountrylåt, men mest en salig blandning. Kul inslag saknas inte, som till exempel den gamla godingen "Sju ensamma kvällar" som Gunilla hittade bland sin farfars stenkakor. Den har spelats in med Brita Borg, Charlie Norman (kusin medBirger!), Thore Ehrlings orkester och ett oräkneligt antal dansband.

Sedan var det mer traditionella hits som Beatles "Here comes the sun", John Denvers "Country roads", "Stand by me" och Thomas Ledins gamla sommarplåga "Sommaren är kort".

Sommarcafé på Gudmundrå hembygdsgård.

Repertoaren tilltalar den huvudsakligen äldre publiken. De kvällar då det är renodlad rock eller jazz kommer det också en del medelålders.

Sommarcaféerna samlar runt 35-40 personer per gång. Hittills i år har vädret varit gynnsamt, den här kvällen skiner solen, det är en avslappnat behaglig stämning och alla som heter Margareta får gratis glass namnsdagen till ära.

Föregående onsdagar har det varit musik med Bröderna Berglund, och så rockiga toner med Ragnar Forsberg med vänner. Nästa vecka bjuder Kramfors Dragspelsklubb på underhållningen.

Och första helgen i augusti väntar en spelmansstämma. Det är första gången som Gudmundrå hembygdsgård arrangerar en sådan, och det finns stora förhoppningar på evenemanget.

Mer läsning

Annons