Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Butiken byggde om – då fick Bollstabruk en ny mötesplats

Efter ombyggnationer för fem miljoner kronor har en ny fikahörna i Coop nära Bollstabruk utvecklats till en naturlig mötesplats för invånarna.

Annons

I samband med planeringen av ombyggnationerna av butiken föddes en idé. Den resulterade i en fikahörna där kunderna kan ta en kopp kaffe och en kaka, ta en paus från vardagen eller umgås med andra besökare. Butiken har tidigare bjudit på fika på fredagar och det har varit mycket populärt bland kunderna.

– Nu under ombyggnationerna har det inte hunnits med och då har många kommit och frågat "var är mitt kaffe?", säger butikschef Cecilia Norberg.

Johnny Fagerström får kaffe upphällt av butikschefen Cecilia Norberg.

Istället för fredagar finns det nu alltså fika att tillgå varje dag och trots att fikahörnan bara funnits i någon vecka, har den blivit en självklar del av butiken.

– Många står där länge och surrar om tipset eller läser tidningen. Nu när det har varit fint väder tar vissa med sig kaffet ut, förklarar Norberg.

Sedan första veckan i maj, då ombyggnationerna började, har det hänt mycket i butiken. Bland annat har kylarna, frysarna, grönsaksdisken, kassadiskarna, mejerirummet och inredningen bytts ut. Det har gett ny energi till personalen.

– Det har blivit nytt, fräscht och hemtrevligt vilket behövs nu när Ica slog igen. Redan då kom det fler kunder till oss och nu har det kommit ännu fler. Jag tror att många i Bollstabruk har fått en aha-upplevelse, att vi måste ta hand om den butik vi har, berättar Cecilia Norberg.

Läs mer: Detta hände med Ica Bollstabruk efter konkursen

Butikschefen Cecilia Norberg i den nya fikahörnan.

Butiken invigs den 9:e augusti och bandet ska klippas av barn från Bollstabruks förskola. Dessutom kommer Coop Nords vd på besök. Trots att invigningen är några veckor bort, är butiken redan nu så gott som färdig.

– Det är lite småsaker kvar, men butiken är klar för kunden, berättar butikschefen Cecilia Norberg.

Mer läsning