Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart med försäljning av Polarbageriet i Omne: ”Affären är en långsiktig lösning”

Det blev en försäljning av Polarbageriet i Omne. Under måndagen undertecknades det formella köpekontrakten av Polarbageriet och de nya ägarna Originalbagarn.

Annons
Lotta Norling Originalbagarn, Anders E Johansson Polarbröd, Rolf Hagen Norling Originalbagarn,  Anna Borgeryd Polarbröd, Magnus Norbäck Originalbagarn och Karin Bodin Polarbröd. Foto: Pressbild

Vi berättade förra veckan om att affären var på gång och nu har den gått i lås.

– Affären är en långsiktig lösning för att ge mer gynnsamma förutsättningar för den fortsatta produktionen och därmed också säkra arbetstillfällen på orten, säger Anders E Johansson vd Polarbröd i ett pressmeddelande.

Orsaken till försäljningen är att Polarbröd satsat hårt på sina bagerier i Bredbyn och i Älvsbyn, men haft det svårare med bageriet i Omne.

Där har utvecklingen varit pressad och Polarbageriet har haft lönsamhetsproblem.

Originalbagarn har sedan tidigare två bagerier i Växjö och i Nynäshamn med en omsättning på 400 miljoner kronor. Till detta kommer nu bageriet i Omne, där ägarna räknar med att omsätta 170 miljoner kronor.

Bageriet i Omne blir då det näst största i koncernen.

– Vi känner glädje och stolthet över att ha landat den här affären med Polarbröd. Bageriet i Omne tillför kompetens och kapacitet vi saknat inför framtida expansion och blir ett fokusområde i vår tillväxt och målet att långsiktigt vara landets ledande EMV-bageri, säger Rolf Hagen Norling vd och koncernchef på Originalbagarn.

Parterna har tidigare förklarat att affären inte lär betyda några stora förändringar för de 34 anställda i Omne.

Dessutom är man överens om att bageriet i Omne även i framtiden på uppdrag ska tillverka produkter till Polarbageriet på uppdrag.

Bageriet har en lång historia. Så här såg det ut i bageriet för drygt 10 år sedan. Foto: Arkivfoto.

Affären är i hamn. Foto: Pressbild

Mer läsning

Annons