Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jubel i Ångermanland över OS-silvret: "Sätter Sollefteå på kartan"

Emma Johansson från Sollefteå som tävlar för Härnösand CK, tog Sveriges första OS-medalj i Rio. I hemstaden Sollefteå är man mycket glada över medaljen.

Annons

Avgörandet kom i slutet av damernas linjelopp och för andra gången i hennes karriär kom hon på en andra plats i de olympiska spelen. Förra gången var det i Peking och nu i Brasilien.

Det är inte bara Emma Johansson och Sverige som gläds. Hemkommunen Sollefteå har skrivit ett inlägg på Facebook där de gratulerar silvermedaljören. I inlägget skriver de bland annat " i ett sista lopp kniper Emma OS-silvret i en gastkramande duell".

Åsa Sjödén som är vice ordförande i kommunstyrelsen i Sollefteå satt bänkad framför tv-apparaten när Emma Johansson kammade hem medaljen.

– Vi är så glada över medaljen och det är alltid bra med uppmärksamheten. Detta sätter Sollefteå på kartan, säger hon.

Även Fred Nilsson, som är kommunstyrelsens ordförande i Härnösand har skrivit ett inlägg till Johanssons ära: " Ur ett mycket vanskligt läge jagade Emma Johansson fram med en rasande vass finish och vann silver! Helt enastående insats. Hon är en hjälte av allra högsta karat. Jag såg loppet bland italienare på ett hotell i Martina Franco. En fantastisk upplevelse. Emmas plats i svensk idrottshistoria är lysande och evig."

Mer läsning

Annons