Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två greps utanför Härnösand efter att patrull mött misstänkt bil på väg till inbrottslarm i Liden

På väg till ett inbrottslarm i Liden mötte polispatrullen en bil som väckte deras uppmärksamhet. Patrullen fortsatte mot Liden men larmade ut fordonets uppgifter till sina poliskollegor. Misstanken visade sig vara befogad. Knappt en timme senare stoppades bilen längs E4 söder om Härnösand – och i fordonet anträffades misstänkt stöldgods.

Annons

Cirka sju mil hann de misstänkta inbrottstjuvarna köra innan de greps i Ytterfälle under natten mot fredag. Det hela började när en polispatrull larmades till ett troligt inbrott på apoteket i Liden i Sundsvalls kommun strax före klockan 01 .

Inbrottstjuvarna hann över landskapsgränsen och ut till kusten – där stoppades de av polisen.

På väg till platsen reagerade patrullen på ett mötande fordon.

Läs också: Nipoptik i Sollefteå utsattes för inbrott under natten mot onsdag

– Fordonet larmades ut till övriga polisfordon, säger Marcus Grahn, befäl vid polismyndigheten Region Nord.

Polispatrullen fortsatte sedan till apoteket, där de kunde konstatera att en ruta krossats och att det handlade om ett fullbordat inbrott.

Den misstänkta bilen, då? Den hann visserligen komma både över landskapsgränsen och ut till kusten – men sedan tog det stopp. Vid 01:40-tiden observerades den av en polispatrull på E4.

En ruta krossades och gods stals vid inbrottet på apoteket i Liden.

– Bilen stoppas i Ytterfälle utanför Härnösand. Döm om vår förvåning när vi anträffar stöldsgods, som vi misstänker kommer från apoteket, i bilen, säger Marcus Grahn.

Läs också: Inbrott på ICA Långsele – tjuvar sågade hål i väggen och försökte öppna kassaskåp

Två personer som färdades i bilen greps och har förts till polisstationen i Härnösand för förhör. En åklagare ska sedan besluta om de misstänkta ska anhållas eller friges.

Det handlar om en man i 35-årsåldern och en kvinna i 40-årsåldern.

– Brottsplatsundersökning pågår och beslag har vi tagit, säger Marcus Grahn.

Flera inbrott har inträffat i Liden och Indal den senaste tiden, kan något av det misstänkta stöldgodset kopplas till dem?

– Jag vet inte, initialt är det bedömt att det kommer från apoteket.

Läs också: Fruktlösa försök att polisanmäla tre inbrott –anmälaren: "Jag känner mig frustrerad"

De tidigare inbrotten har skett i bland annat två idrottsklubbar i Liden och Indal, samt i en stuga i Loviken. Maskiner och verktyg av olika slag har anmälts stulna vid de inbrotten, men det är i nuläget inte klarlagt om de olika fallen har något samband.

Mer läsning