Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öbacka boxningsklubb i Umeå

Annons

Härnösand

Lördagen den 27 januari var Öbacka Boxningsklubb uppe i Umeå och representerade Öbacka och Härnösand på ett föredömligt sätt. Tre ledare och hela sju boxare som avverkade åtta matcher med fina resultat. Vi har en medveten satsning på bredd då vi vet att toppen, nästan kommer automatiskt då. Sällan tvärt om.

Först ut var en av klubbens två debutanter i dag. Viggo Lindhall som fick den tuffa uppgiften att möta Akram Ibrahim från Timrå BK. Ibrahim som gjort ett gäng matcher och är en rätt tuff boxare var nog aldrig rädd att mista segern i denna match. Bägge två gjorde en riktigt fin match som slutade med att Ibrahim plockade hem 30 poäng mot Viggos 24.

Vihtory Lindström samt domaren Benny Näsman som höjer armarna på Öbackas Julius Lundgren.

Men Viggo skulle få dubblera och göra en match till som han vann med 26-22. Sedan var det dags för klubbens Samuel Landestorp, som också ska representera klubben på Norrländska mästerskapen nästa helg i Skellefteå. Samuel mötte Guldstadens Viktor Berggren, det blev en rätt lugn match för Samuel som hade hoppats på en tuffare match då han såg dagens match mer som uppladdning inför kommande helg.

Seger med fina siffrorna 29-27 Klubbens Albin Ekman ställdes mot duktiga Eddie Djärv från Guldstadens BK (Skellefteå) som Albin även mötte för en månad sedan, förlust då och även nu, men det kändes som han var ett steg närmare en seger och lite högre poäng.

Klubbens andra debutant, Teo Andersson ställdes mot Elias Forsell, Guldstaden. Bägge boxarna boxades mycket disciplinerat och de var ganska lika i stil. En jämn match som också slutade oavgjort.

Öbackas Emil Ericson ställdes emot hemmaklubbens Joel Nilsson (IFK Umeå) och även detta blev en jämn historia som Emil förlorade med knappa 26-27 men jag trodde och tyckte faktiskt att Emil borde fått nån poäng till. Möjligt att fotarbetet hade kunnat vara bättre, men det är nåt vi får titta på.

Wyn Walters som debuterade som second, på ett föredömligt sätt seconderar här Teo Andersson tillsammans med Ismael Rajabi.

Sedan ställdes Öbacka Boxningsklubbs senaste Svenska mästare mot Vihtori Lindeman från Umeå BK, som även han vann SM sist, dock i annan viktklass. Dessa herrar har mött varandra två gånger tidigare, första gången förlorade Julius, andra gången blev det oavgjort och denna gång hoppades vi på en revansch.

Julius styrde matchen från start till slut och fick tillslut sin revansch och vann med dagens högsta poäng 32-28 mot en trött Lindström.

Klubbens Ermas Yosief Simon, fick möta Ivan Boström, Guldstadens BK. Ermas som tidigare fått 24 poäng i sina två tidigare matcher har utvecklats riktigt bra och han har framförallt hans främre gard. fina 28-25 till Ermas. Ismael, Wyn & Sören sekonderade boxarna.

Sören Karlsson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons