Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt mattorg byggs vid Lidl – stor efterfrågan på modernt food court

Ett nytt mattorg håller på att växa upp intill Lidl i Härnösand. Fenomenet med så kallade food court sprider sig över Sverige och är mycket populära. "Det finns en stor efterfrågan", säger Hans Hägglund på gatukontoret.

Annons

Arbetet med mattorg, ett så kallat food court, vid Lidl ska vara klart i slutet av augusti.

Arbetet med det 480 kvadratmeter stora mattorget inleddes den 20 juni och beräknas vara färdigt i slutet av augusti.

Hans Hägglund, projektledare inom kommunens gata/väg, berättar att förslaget kommer från stadsarkitekt Tomas Karlström och att kommunens tillväxtavdelning drivit på projektet.

Internationellt finns så kallade food court sedan länge och fenomenet börjar nu även sprida sig över norra Sverige. I Sundsvall finns ett redan och nu är det Härnösands tur.

Läs också: Ännu en Thaikiosk öppnar

En food court, eller mattorg, består av ett uppbyggt område där exempelvis matvagnar som thaikök, fisk- och brödföräljning kan äga rum. Totalt får det plats tre matvagnar och området är el- och vatten samt avloppsanslutet på betongplattor för året runt bruk.

Mattorget, ett så kallat food court, vid Lidl.

Det placeras även en speciell nubbsten i marken där parkbänkar kan stå och träd ska planteras.

Hela projektet är kostnadsberäknat till 1,7 miljoner kronor och vagnsplats på det lilla mattorget kan hyras månadsvis eller längre.

– Vi har länge tittat på hur vi kan utveckla Kronholmen och området kring Lidl. Den här satsningen ligger helt rätt i tiden anser vi, säger Hans Hägglund.

Entrepenör för bygget av mattorget blir NCC.

■ ■ För mer nyheter om Härnösand, klicka här – och följ Allehanda.se på Facebook.

Mer läsning

Annons