Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matbaren i konkurs – förvaltare hoppas på ny ägare

Matbaren på Skeppsbron i Härnösand har begärts i konkurs. Fem anställda samt några timvikarier blir arbetslösa i samband med konkursen. "Tyvärr var det för dålig lönsamhet på restaurangen", säger ägaren Jonatan Norberg.

Annons

Krögaren Jonatan Norberg i samband med öppnandet av Matbaren i april för två år sedan.

I april 2014 öppnade bistrorestaurangen Matbaren i First hotells lokaler på Skeppsbron. Restaurangen har även serverat luncher och varit uppskattad av hotellgästerna och många härnösandsbor.

Den senaste tiden har dock Matbaren visat på sviktande lönsamhet och nu har ägaren Jonatan Norberg, 33, tagit beslutet att begära restaurangen i konkurs.

– Det blev kanske en verksamhet för mycket så här med facit i hand. Nu vill jag fokusera på min verksamhet på St: Petri Logen som ligger mig varmt om hjärtat.

Läs också: Matbaren som ska lyfta First

Jonatan Norberg har drivit St: Petri Logen med tillhörande restaurang Vägg i vägg i 12 år och hoppas nu att en ny ägare kan ta över Matbaren.

Hoppas på en ny ägare gör även konkursförvaltaren Johan Lavås:

– Det skulle betyda mycket för hotellet att ha en inkörd och etablerad restaurang i lokalerna. Jag har redan tagit kontakt med hyresvärden (norska bolaget Tribe) för att höra med dem om de kan hitta en ny operatör, säger advokat Johan Lavås.

Läs också: First hotel öppnar bistro

Om inte en ny ägare vill ta över och driva Matbaren kommer konkursförvaltaren att sälja ut de matsalsinventarier och viss köksinventarie som finns i bolaget. Enligt Johan Lavås är skulderna i konkursboet mycket blygsamma och rör sig om hyres- och leverantörsskulder.

Matbaren är ett dotterbolag till St: Petri Logen och det sistnämnda bolaget påverkas inte av konkursen.

Matbaren semesterstängde i juli och öppnar inte igen om inte en ny ägare tar över verksamheten.

Mer läsning

Annons