Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jazzfestivalen är igång – hör den kände saxofonisten spela

Under onsdagen drog Öbacka jazz- och bluesfestival igång genom en konsert med den världskände saxofonisten Bob Mintzer.

Annons

Till och med lördag kommer festivalen att bjuda på allt från jazzluncher till jazzkryssning på M/S Ådalen 3 och konsert på Metropol. Fredrik Norén är jazzproducent för Musik i Västernorrland och en av anledningarna till varför det är ett så rikt jazzliv i Härnösand.

– Förutom storstäderna är vi en av de städer med flest jazzspelningar, förklarar han.

Äras de som äras bör, Öbacka jazz- och bluesfestival arrangeras inte bara av Musik i Västernorrland utan så klart även av Öbacka Jazz & Blues och Härnösands kommun. De senaste cirka 15 åren har festivalen arrangerats på olika platser och i olika konstellationer i Härnösand. De senaste dock i samband med en jazzkurs som hålls på Härnösands folkhögskola.

– Många av de som kommer håller workshops där och spelar även under festivalen, det är viktigt för oss att våra lärare är aktiva jazzmusiker, fortsätter Fredrik Norén.

Bob Mintzer tillsammans med Ion Bacin, Christian Sundequist och Patrik Grundström.

Dessa elever kommer även själva att spela under festivalen. Årets dragplåster är dock Isabella Lundgren som kommer att sjunga under fredagens jazzlunch, eller varför inte Bob Mintzer som snart ska kliva upp på scenen.

Varför ska man besöka festivalen?

– Därför att vi har musiker på scchemat som tilltalar alla, säger Fredrik Norén.

Mer läsning