Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hårdsatsande bröder tar över Skeppet – här är deras planer för restaurangen

Restaurang Skeppet har fått ny ägare. Anders Forslund har efter drygt 30 år bestämt sig för att sluta driva verksamheten. Han lämnar nu över till krögarfamiljen Afana.

Annons

Familjen Afana med palestinskt påbrå driver också restaurangerna Rutiga duken och Kajutan.

– Vi har länge sneglat på Skeppet som har ett jättefint läge. I ett par års tid har vi försökt övertala Anders Forslund att sälja. Nu fick vi äntligen chansen, säger Basel Afana som tillsammans med sin bror Boodi och pappa Abd Alziz äger verksamheten.

I 14 år har de drivit Rutiga duken och sedan 1,5 år tillbaka restaurang Kajutan. 20 personer arbetar i verksamheten och med köpet av Skeppet behövs ytterligare personal.

– Pappa sköter ekonomin, det är han bra på, skrattar Basel.

Målsättningen är att öppna i samband med kryssningsfärjans ankomst på nationaldagen, den 6 juni.

– När det gäller renoveringen av huset så ska det ske i omgångar, säger Basel Afana.

Det kommer att vara öppet alla veckans dagar och en nyhet är att det blir lunchservering.

– Vi jobbar för fullt med att söka tillstånd för utbyggnaden, dessutom söker vi tillstånd att sälja alkohol, slutar Basel Afana.

Familjen Afana tar över restaurang Skeppet i Härnösand. Här syns fr v  Boodi, pappa Abd Alziz och Basel.

Familjen kommer ursprungligen från Västbanken i Palestina.

– Jag var 14 år när vi kom till Härnösand. Vi trivs jättebra här, och känner många i stan som lyckönskar oss, säger Basel Afana.

Familjen har stora planer för Skeppet. Nu väntar renovering av fastigheten och utbyggnad av altandäcket.

Läs mer: Skepparen som ville bli krögare

Anders Forslund har drivit Skeppet sedan 1983. Han är knapphändig i sin kommentar.

– Jag önskar grabbarna lycka till, mer vill jag inte säga, säger han.

Skeppet ska genomgå en upprustning när de nya ägarna tar över.

Läs mer: Varning till Skeppet

Mer läsning