Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Guld till Öbacka boxningslubb

Annons

Härnösand/Skellefteå

Ett guld och tre silver blev skörden för Öbacka Boxningsklubbs insatser på Norrländska mästerskapen i Skellefteå.

I finalerna ställdes Öbackas Samuel Landestorp 60 kg, mot I19 Boden IF:s Elias Nasi. Samuel boxades stabilt och hade bra fokus hela matchen och vann alla tre ronder och samtliga domare var också eniga om att segern skulle gå till Öbacka. 3-0 till Samuel.

Samuel Landestorp ÖBK samt Elias Nasi Boden.

Esmail Rajabi, 64 kg, som är kanske klubbens bästa tekniska matchboxare ställdes i finalen emot Erik Olsson från BK Ängeln. Samtidigt som Ängelnboxaren boxades riktigt fint och disciplinerat låste sig det mesta för Ismael som egentligen kan mycket mer. Förlust med 3-0 men dock en silvermedalj till Ismael.

Klubbens Murteza Zamani ställdes emot hemmaklubbens Rasut Mirzai, även här låste sig det för ÖBK boxaren lite, dock inte lika mycket som för sin klubbkompis. Alla tre ronder till Skellefteåboxaren och även om Murteza jobbade riktigt bra i slutet så räckte det inte hela vägen. 3-0 och silver till ÖBK Öbackas supertungviktare (+91 kg) Jesper Ekström, 107 kg ställdes i sin debut mot Bodens 130 kg tunga André Sandberg som tidigare gjort fem matcher med fem segrar.

Taktiken var att hålla den tyngre och kortare André på distance och inte släppa in han på kroppen. Detta lyckades Jesper riktigt bra med och Jesper träffade med sina långa slag. De gånger Boden-killen lyckades komma nära, vilket blev en del gånger, visade sig att Jesper kunde behärska närkampsboxningen riktigt bra. Det blev en jämn och riktigt bra match som publiken också gillade. Personligen tyckte/trodde jag att Jesper skulle vinna, men två av tre domare tyckte annorlunda och domarrösterna sattes till 2-1 till Boden. Snöplig förlust men grym debut. Silver till Öbackas Jesper.

Ett guld och tre silver är dock vi nöjda med, vi är riktigt stolta över våra pojkar.

Sören Karlsson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons