Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gerestaskolan i Härnösand prisades under Idrottsgalan: "400 barn är jätteglada just nu"

För sitt arbete med att få barn att röra på sig blev Gerestaskolan nominerad till "Årets peppare" och under kvällens Idrottsgala stod de slutligen som segrare.
– Alla mår bra av att röra på sig. Det är det vi har skapat, mer rörelse för barnen på ett enkelt sätt. Nu jublar 400 barn i Härnösand. Tack så mycket för eleverna och inte minst personalen, säger Sara Marklund, rektorn.

Annons

Skolan har uppmärksammats för sitt arbete med sina pulshöjande aktiviteter. Organisationen Generation Pep som kronprinsessparet ligger bakom delar ut priset "Årets peppare". I år gick det till Gerestaskolan i Härnösand.

– Det känns helt fantastiskt. Vi är så glada att vårt arbete har uppmärksammats så fint, berättar rektor för särskolan Carina Söderlind Löfvander, när allehanda.se pratade med henne efter galan.

Årets motivering löd: "För sitt aktiva ställningstagande för barns hälsa".

Vad betyder det här priset för er?

– Det betyder otroligt mycket både för personalen och barnen. Det är positivt att det uppmärksammas i hela Sverige att det är bra att röra på sig, sa Carina Söderlind Löfvander, rektor för särskolan.

– Vi vill rikta ett stort tack till Härnösands kommun som gett oss förutsättningar. Sen vill vi tacka alla vårdnadshavare som trott och stöttat oss. Men framförallt vill vi tacka personalen som har kämpat varje dag och morgon. Ni är bara bäst, sa Sara Marklund, rektor på Gerestaskolan.

"Årets peppare" är ett pris som delas ut till en organisation eller privatperson som fått många barn och unga i Sverige att röra på sig. Vinnaren ska ha lyckats skapa motivation till fysisk aktivitet på ett lättillgängligt sätt.

Läs även: Mäktiga hyllningen till Anna Holmlund: " Vi är så innerligt glada att du är med oss här i dag"

På Gerestaskolan startar dagen med morgonpuls. Pulspasset är schemalagt för elever på mellanstadiet och för elever på grundsärskolan, men elever från förskoleklass och från lågstadiet är också välkomna.

Förutom morgonpulsen arbetar skolan på olika sätt med att skapa lust och möjligheter till fysiskt aktiva raster och att få fler att vara mer aktiva på idrottslektionerna. Skolan har bland annat köpt in klassuppsättningar med pulsband, skriver Härnösands kommun i ett pressmeddelande.

– Vi kommer fortsätta på den inslagna vägen och kommer inte dra ner på vårt rörande. Rörelseglädje är vårt motto, säger Carina Söderlind Löfvander och fortsätter;

– På onsdagmorgon kommer vi fira priset tillsammans med barnen.

Mer läsning

Annons