Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fina framgångar för Härnösand boxningsklubb

Annons

Härnösand/Skellefteå

Den 3-4 februari gick norrländska mästerskapet i boxning av stapeln i Skellefteå hos Guldstadens BK.

Prisutdelning norrländska mästerskapen, bästa ungdomsklubb 2018 samt bästa ungdomsboxare.

Eliaz Grönlund var först ut på lördagen och mötte Yasin Shojaien från Skellefteå. Det blev en avig första rond då Skellefteå boxaren inte uppträdde som förväntat. I andra ronden började Eliaz hitta de rätta vägarna in och vann ronden klart. I tredje ronden fick Skellefteåboxaren ta en räkning, men delade även ut riktiga fina slag som påminde Eliaz om vikten av att hålla en tät gardering, Eliaz vann matchen med domarsiffrorna 3-0 och gick till söndagens final.

Härnösand Boxningsklubbs andra adept är Omar Sultani som gjorde sin andra match och sin första för vår klubb. Omar mötte i finalen Sundsvallsboxaren Mokhtar Sakhizadah. Mokhtar är den mer erfarne boxaren av dessa herrar och det kom att spela en viss roll i matchen då det blev en mycket jämn match rakt igenom. Omar visade upp sin bästa boxning någonsin, och med sin fina gardering och fotarbete kom han till fina lägen.

Eliaz Grönlund och second Martin Hällgren.

Med sin erfarenhet och förmåga att hålla sig lite mer kylig fick Mokhtar in fler rena träffar och vann guldmedaljen knappt men välförtjänt. Omar har jobbat hårt för denna framgång, och vi är otroligt glada för hans silvermedalj. Framför allt att vi har fått ett kvitto på att vi är på väg åt rätt håll, med vår träning och vår filosofi.

Söndagens första match blev finalen mellan Eliaz Grönlund mot SBK boxaren Erik Bäck Lindström. Erik och Eliaz har mött varandra i en tidigare match och det märktes i första ronden då SBK boxaren hade bytt taktik mot Eliaz. Det gjorde att matchens första rond blev mer jämn än föregående match. I den andra och tredje ronden lade Eliaz in en andra växel och tog fram en otroligt fin boxning. Eliaz vann Härnösand Boxningsklubbs första guldmedalj och blev turneringens bästa ungdomsboxare. Otroligt roligt för Eliaz och klubben!

Final norrländska mästerskapen, Eliaz Grönlund.

Härnösand boxningsklubb vann även vandringspokalen för bästa ungdomsklubb. Detta under vårt första år som klubb vilket är vi otroligt stolta över.

Uffe Grönlund

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons