Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De får årets 5i12-pris: "Ingen nämnd ingen glömd"

5i12-rörelsens årliga pris går i år till Härnösands volontärer. "Vi vill i år belöna alla fantastiska ideella insatser som görs runt om i kommunen och som visar vilket engagemang som finns hos enskilda människor", säger 5i12-rörelsens ordförande Jasenko Omanovic.

Annons

5i12-priset instiftades 2010 till minne av Stig Wallin och hans dotter Sara. Priset delas ut till någon som på ett förtjänstfullt sätt har arbetat mot rasism, främlingsfientlighet och för alla människors lika värde.

I år tilldelas priset alla ideellt arbetande volontärer i Härnösands kommun.

Läs också: 5i12 höll världens fest med kramar och en clown utan gränser

I motiveringen står:

”För stora avgörandeinsatser för ett medmänskligt mottagande av flyktingar och nyanlända i Härnösands kommun. De ideella insatserna från enskilda individer, ideella föreningar och nätverk präglas av engagemang, kunskap, medmänsklighet och respekt för de mänskliga rättigheterna och är ett omistligt mervärde i kommunens och myndigheternas integrationsarbete. Det omfattande och oavlönade arbete som sammantaget görs av enskilda individer visar också på den stora betydelse som hela den idéburna sektorn har för att motverka främlingsfientlighet och rasism och för människors lika värde.”

– Vi vill i år belöna alla fantastiska ideella insatser som görs runt om i kommunen och som visar vilket engagemang som finns hos enskilda människor för ett positivt mottagande, säger Jasenko Omanovic, ordförande i 5i12-rörelsen, i ett pressmeddelande.

Läs också: Pingstkyrkan ordnar jättepicknick för asylsökande och flyktingar

Priset kommer att delas ut under söndagen vid Internationella festen på Murberget i Härnösand.

– Allt ideellt arbete som görs är en gemensaminsats av många individer som tillsammans blir en oumbärlig kraft i samhället. Därför har vi också valt att dela ut ett kollektivt pris där allas insatser belönas, ingen nämnd och ingen glömd, säger Jasenko Omanovic.

Mer läsning

Annons