Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avsiktsförklaring om simhallen i Härnösand – men Moderaterna vägrade delta

Simhallen i Härnösand ska drivas av Attini Hotell AB. Kommunfullmäktige klubbade en avsiktsförklaring om ett sådant avtal på måndagen. Moderaterna protesterade genom att hålla tyst.

Annons

Avsiktsförklaring avseende Tjänstekoncession – Drift och skötsel av Härnösands simhall. Så löd rubriken på ärendet i fullmäktige.

Moderaterna teg i Härnösands fullmäktige.

Moderaterna invänder redan mot det faktum att beslut om avtal nu har ändrats till beslut om avsiktsförklaring.

– Vi är positiva till hotell. Men vi kommer inte att delta i debatt och beslut här i dag. Det är uppenbart att beredningen är bristfällig, förklarade oppositionsrådet Anders Gäfvert (M) från talarstolen.

Läs insändare: Vet Härnösands kommun vad man gör – 44 miljoner extra till Attini?

Läs svar: Fred Nilsson (S) försäkrar: Kommunen har full kontroll på avtalet

I bänkarna glunkades i förväg att partiets företrädare skulle resa sig och tåga ut ur lokalen i en symbolisk protest. Så blev det inte. I stället molteg normalt pratglada moderater när frågan avgjordes.

Så här skissas hotellet bredvid simhallen.

Andra partier äntrade talarstolen och talade sig varma för hotellbygget som planeras vid simhallen. Enda kritiska rösten kom från Sverigedemokraterna som ifrågasatte 7,2 miljoner kronor i årligt bidrag till simhallen som kommunen och därmed skattebetalarna ska stå för.

När Anders Gäfvert (M) bröt tystnaden efter debatten konstaterade han:

– Häpnadsväckande. Diskussionen här har handlat om hotellet men det gäller ju ett avtal om simhallens koncession. Sakta i backarna säger jag. Låt oss invänta ett avtal först.

Läs mer: Klartecken för hur simhallen ska drivas – "En rolig dag för Härnösand"

Kritiken från Moderaterna fullföljs i en protokollsanteckning som bland annat slår fast att ändringar gjordes i avtalstexten så sent som klockan 14.31 i fredags, mindre än tre dygn före fullmäktiges möte. Ledamöterna menar man har inte haft chans att läsa in och förstå vad ändringarna innebär.

Enligt avtalet ska Patrik Attini ta över driften av simhallen den 1 januari 2018.

Mer läsning

Annons