Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anrikt Härnösandsföretag får nya ägare: "En bra lösning"

Alrik Hedlund i Härnösand har fått nya ägare.
Jim Thunberg med familj har köpt företaget, som levererar kontorsvaror, och fastigheten där verksamheten bedrivs på Kronholmen i Härnösand.

Annons

– En bra lösning, tycker Michael Sandqvist, som drivit företaget sedan 1993 då han tog över företaget från sin far Roland som startade verksamheten 1984.

Nya ägaren Jim Thunberg, tv. och Michael Sandqvist som säljer företaget  Alrik Hedlund.

Jim Thunberg har drivit en åkerirörelse som han nu lämnar.

– Tanken är att vi jobbar på samma sätt, men med ett utökat sortiment, berättar Jim Thunberg, som jobbade i företaget i unga år.

– Folk på stan undrar hur vi vågar hoppar in i något helt nytt i min ålder. Men tanken är att vi ska driva det som ett familjeföretag med våra barn som har många bra idéer, fortsätter han.

Jim är nyopererad efter en yrkesskada och jobbar för fullt med att rehabilitera sig. Planen är att han i början ska jobba halvtid, mer operativ på golvet. Hustrun Lielott ska sköta det den ekonomiska biten i företaget.

Alrik Hedlund är resultatet av en bolagsdelning. Roland Sandqvist och Lennart Nilsson, som idag driver leksaksgrossisten Alrico på Kronholmen, startade företaget redan 1947 i nuvarande Jehovas vittnens lokaler.

Läs mer: Tigers ägare startar ekocafé

Leksakerna hamnade hos Lennart Nilsson och kontorsbiten hos Roland Sandqvist. Alrik Hedlund är specialister på allt som behövs på ett kontor; från pennor, papper, hygienartiklar till datautrustning. De bedriver också butiksförsäljning.

– Visst har papperet en framtid. Vi använder det mer än någonsin, även om det mer har blivit en inriktning mot hygienpapper, berättar Michael Sandqvist som inte har funderat så mycklet på vad han ska göra framöver.

– Allt gick så snabbt. Jim ringde och ville köpa. Till att börja med att ska jag stötta honom, sedan får vi se hur det blir för min egen del. Jag ärövertygad om det sta ska går bra eftersom familjen Thunberg har en bra förankring i stan och vill vara med och utveckla den positivt, säger Michael Sandqvist som också hade en spekulant från Göteborg.

– En bra lösning eftersom den  nye ägaren är förankrad i Härnösand, tycker Michael Sandqvist.

Fastigheten ingår i affären. En rustik stenbyggnad i fyra plan som är byggd 1910 och utgör en del i Härnösands profil.

– Vi kommer att tömma en av våningarna och förhoppningsvis hitta en hyresgäst framöver, säger Jim Thunberg.

Två personer som är anställda i företaget får behålla jobben.

Läs mer: Han bygger hotellet om förutsättningarna finns

Mer läsning

Annons