Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åkroken har flyttat in i Sambiblioteket – vill förverkliga affärsidéer

Åkrokens Business Incubator har tagit plats på toppen: längst upp i Sambiblioteket står lokalerna redo att användas. "Tanken är att bolagen vi arbetar tillsammans med ska kunna sitta här och jobba", affärsrådgivaren Jörgen Eriksson.

Annons

Projektet pågår sedan januari 2016.

En regnbåge som står för mångfald och inkludering är målad i taket. Den leder oss in genom lokalen, ett stort öppet rum med ingångar till kontor på ena sidan och fönster med utsikt över biblioteket på den andra. Flytten påbörjades redan i maj men har avslutats nu efter semestertiderna. Här arbetar personer, innovationer och företag tillsammans och i samarbete med Åkrokens Business Incubator.

– Även fast vi alla arbetar med olika saker skapas mycket kraft och kreativ energi här där bolagen och dess personer lär av och kan lyfta varandra, säger Jörgen Eriksson.

Jörgen Eriksson är affärsrådgivare.

Totalt arbetar han nu med sju olika bolag: Kotten, Allvar, Runa of Sweden, Actifie, E-hälsoprogrammet, Anton Frans och Public Sense. Dessutom har Jörgen Eriksson ett tiotal till som han har pågående diskussioner och kontinuerliga möten med.

– Vårt uppdrag är att skapa tillväxt i kommunerna och mitt jobb är att stötta och coacha ideer, personer och företag utifrån de behovoch utmaningar de har och står inför. Vår målsättning är att varje satsad krona ska ge tio tillbaka, förklarar han.

Här syns produkter från  de företag de hjälpt.

Projektet pågår i hela Västernorrland och liknande kontor finns eller har startats upp även i Timrå, Kramfors, Örnsköldsvik, Sollefteå, Sundsvall och Ånge.

– Vi har totalt 10 aktiva affärsrådgivare och i process att anställa ytterligare en. Vi samarbetar mycket mellan kommunerna vilketalla våra samarbeten kan dra stor nytta av, fortsätter Jörgen Eriksson.

Syftet är att skapa en kreativ mötesplats.

Projektet startade i januari 2016 och sträcker sig till och med december 2018. För den som har en företagsidé och i förlängningen hoppas få ta del av de nya lokalerna finns alla möjligheter.

– Man hör helt enkelt av sig till mig med sin idé och sedan tar vi det därifrån, säger Jörgen Eriksson.

Mer läsning

Annons