Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Campingrekord – igen: "Västernorrland är en fantastisk destination"

SCR Svensk Camping förutspår ännu en rekordsommar för Sveriges campingplatser. Trenden går även att se på lokala campingar. "Det har ökat från år till år", säger Josefin Lindberg på Sollefteå Camping.

Annons

Sollefteå Camping har ökat från år till år.

Att camping är populärt råder det inga tvivel om. Det ser nämligen ut att bli ännu ett rekordår för Sveriges campingplatser. En undersökning av branschorganisationen SCR Svensk Camping visar att bokningsläget för 88 procent av Sveriges campingar i sommar är lika bra, eller bättre, än föregående år.

SCR betygsätter också Sveriges campingar, men ingen i Västernorrland har fått toppbetyget fem stjärnor. Det är dock inget att skämmas över, då enbart tolv campingar i landet har fått detta.

För dig som loggar in: Här är Sveriges 12 bästa campingar - och de bästa i Västernorrland

Förra året var antalet bokningsnätter 15,5 miljoner, ett rekord som ser ut att spricka redan i år.

– Det är bara en prognos, men Sverige ser ut att gå emot ännu ett rekordår, säger Lars Isacsson, VD för SCR Camping Sverige.

Han säger att folk åker och campar på ställen de vill se och utforska.

– Om man vill se Gotland åker man dit och campar. Det finns campingar runt nästan varje hörn numera och Västernorrland är en fantastisk destination med massor att se, säger Lars Isacsson.

För campingarna i Västernorrland går det att märka av trenden. Josefin Lindberg arbetar sin sjätte säsong på Sollefteå Camping.

Läs mer: Högtryck på campingen inför midsommar: "Det är väldigt många som velat komma hit under midsommarhelgen"

– Det är väldigt mycket bokningar. Just nu har vi några enstaka platser kvar, men runt midsommar var det fullt och i vecka 30, då Sollefteå har festival, säger hon.

Hon bekräftar bilden att det ser ut som att antalet gästnätter ökar.

– Det har alltid varit mycket folk här, men jag skulle säga att det har ökat från år till år, säger Josefine Lindberg.

Josefine Lindberg på Sollefteå Camping:

På Vivstavarvstjärns camping i Timrå bekräftar man bilden av att bokningsnätterna ökar. Johan Linnér har varit ägare av campingen sedan 2011.

– Det har ökat varje år sedan jag blev ägare. Det är blandat folk som kommer; svenskar, norrmän, tyskar, italienare, spanjorer. Det är ju en campingtrend nu och det är givetvis trevligt. Just nu är det lite lugnare, men nästa vecka är det full rulle igen, säger han.

Läs mer: Ny campingplats i hamnen - blir granne med tiggarlägret

Mer läsning

Annons