Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vart har demokratin på Länsmuseet Murberget tagit vägen?

Annons

Demokrati handlar om alla människors lika värde och rättigheter och om möjligheten att vara med och bestämma. I Sverige finns rättigheterna angivna i grundlagen. Där står det att all offentlig makt utgår från folket.

Man måste fråga sig hur detta stämmer överens när man ser på hur frågan om Spjutegården behandlas. Där enskilda människor som försöker att påvisa värdet samt påtala att förändringar behövs för att förbättra verksamheten, utsätts för obehagligheter. Påtalanden, som så vitt jag kan förstå, inte faller i god jord hos de som bestämmer.

Läs också: Nu är det kokta fläsket stekt – vilken rutten attityd om Spjutegårdens matgäster

De vill att man kommer med förslag, men när man kommer med förslag så uppstår mycket obehagliga situationer som för den enskilde kan bli mycket svåra att hantera.

Som mångårig debattör i angelägna samhällsfrågor ställer jag och säkert många med mig sig frågande till vart demokratin på Länsmuseet Murberget har tagit vägen?

Knappast några fler besök

 

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Läs också: Efter alla turer kring Spjutegården – dags att allsångskvällarna lämnar Murberget

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel