Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Värsta snöstormen på ett halvsekel

Annons

Det värsta snöovädret på nästan ett halvsekel drabbade huvudstaden Tokyo och delar av Japan i helgen. Minst elva personer dödades och över 1 200 skadades i stormarna.

Snömängden uppmättes till 27 centimeter i Tokyo sent på lördagen. Det var 45 år sedan det snöat så mycket i huvudstaden, enligt meteorologer.

Lågtrycket fortsatte norrut efter Stillahavskusten, i staden Sendai i nordöstra Japan föll 35 centimeter snö, vilket var det den mesta mängden på 78 år. I Fukushima föll 44 centimeter snö, enligt tv-bolaget NHK, som rapporterade att snabbtågen Shinkansen tvingades sakta ned på flera linjer för att undvika olyckor.

Flygtrafiken påverkades också av stormen, fler än 200 flyg ställdes in på söndagen, dagen efter det att över 700 avgångar ställdes in. Flera tusen passagerare var strandsatta på Naritas internationella flygplats natten till söndagen.

Lokala medier rapporterade att minst elva människor dödats och över 1 200 skadats i olika snö-relaterade olyckor under helgen. För minst en av de skadade var tillståndet kritiskt. Över 20 000 hushåll var på söndagen utan ström.

Vinterstormen påverkade även söndagens guvernörsval i Tokyo, där valdeltagandet minskade drastiskt jämfört med tidigare val.

Mer läsning

Annons