Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vårsta diakonigård blir Svanenmärkt

Diakonigården blir den första fristående konferensanläggning som får märkningen. Ett par hotell i Örnsköldsvik är redan Svanenmärkta.

- Vårsta blir den första fristående anläggningen, berättar Anja Grundberg, pressansvarig för Svanenmärkningen.

Vårsta Diakonigårds ledning vill arbeta för en hållbar utveckling och som ett led i detta arbete och att vara med i ett helande och läkande miljöarbete har anläggningen ansökt om att bli klassificerad som en Svanenmärkt konferensanläggning.

- Vi är den första hotell- och konferensanläggningen i Härnösand-Kramforsregionen som är Svanenmärkt. Det betyder att vi i dag uppfyller högt ställda krav på miljöarbete och att vi tar ett helhetsgrepp om miljöarbetet. Märkningen omfattar vårt konferenshus, vårt hotellboende, kök med matsal, säger direktör Ninni Smedberg.

Enligt Anja Grundberg är dock inte lunchserveringen inräknad ännu eftersom man utvärderar frukosten.

- Genom att nu Vårsta Diakonigård är Svanenmärkt innebär det att våra kunder och gäster kan vara förvissade om att deras vistelse på Vårsta Diakonigård är i en miljöanpassad miljö.


LENNART LUNDBERG
070-663 48 60