Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varslen ökar kraftigt i Västernorrland

Det hårdnar på Västernorrlands arbetsmarknad.

Enbart i april varslades 321 personer om uppsägning jämfört med 26 personer samma månad i fjol.

Ökningen av varsel tar udden av goda resultat, uppger Arbetsförmedlingen i sin månadsrapport som landar i en arbetslöshet i länet just nu på 3,1 procent av befolkningen 16-64 år.

- Det höga varselantalet under april är en ackumulerad effekt av vårens stora varsel. Men vi ska komma ihåg att det statistiskt sett är mindre än hälften av alla varsel som verkställs och leder till arbetslöshet.

- Nationellt förutspås en nedgång i efterfrågan, och Arbetsförmedlingen Västernorrland rustar för en sådan situation med att intensifiera matchningsarbetet, säger Michael Persson, talesperson för Arbetsförmedlingen i Västernorrland.

Varselsiffran förklaras delvis med att många varsel inträffade under mars månad men inte var kompletta för registrering förrän under april.

Varslen fördelar sig på 248 personer i tillverkningsindustri, hotell/restaurang 17, transport/kommunikation 15, offentlig förvaltning 36 och inom byggverksamhet 5 personer.

Hittills i år har 546 personer i Västernorrland varslats jämfört med 258 motsvarande period 2007.


KLAS LEFFLER
070-555 20 14