Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varnar för oseriösa asfaltläggare

De erbjuder asfaltläggning och takläggning till ett pris, långt under etablerade entreprenörers prisnivå.
Men låt er inte luras av priset, varnar polisen. Besvikelsen kan bli stor.
Asfaltläggarna har kommit till Västernorrland.

Under torsdagen och fredagen fick polisen ta emot flera samtal från Härnösandsbor som blivit besökta av de turnerande asfaltsläggarna.

De dyker upp varje år vid den här tiden och brukar erbjuda olika beläggningsarbeten till låga priser. Men det är lätt att bli lurad och situationen kan bli hotfull. Polisen uppmanar därför allmänheten att vara försiktig.

– Det brukar handla om personer som knackar på och erbjuder tjänster på ett sätt som kan upplevad som hotfullt. Senast var det boende på Hagagatan som blev erbjudna tjänster av olika slag, säger Jan Aller, förundersökningsledare vid polisen.

Några nappar på erbjudandena, men blir besvikna efteråt.

– Det kan även handla om att man i samförstånd kommit överrens om att ett arbete ska utföras, men beställaren blir missnöjd med resultatet och klagar. Då kan det också bli hotfullt.

Tjänsterna rör främst asfaltläggning, stenläggning, men även andra anläggningsarbeten som takläggning. Dessutom brukar priset vara lågt.

– Varje år ringer folk och känner sig lurade. Men det är inte olagligt det de sysslar med. Vi kan bara uppmana folk att vara vaksamma och inte låta sig luras av priset. Ofta blir man besvikna för att det inte blir som man tänkt, säger Jan Aller.

Asfaltsläggarna brukar komma från England eller Irland, men än så länge har inga anmälningar lämnats in.

– Det kan generellt vara svårt att föra det fram till åtal. Är man inte nöjd med ett arbete är det en civilrättslig sak och ofta står ord mot ord, säger Jan Aller.