Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Värnamo bekräftar mutförsöket

Annons

IFK Värnamos ordförande bekräftar att spelare i laget blivit erbjudna pengar för att prestera sämre mot Gais i fredagens match i Superettan.

Personer har både ringt och sökt upp spelarna och erbjudit pengar.

Fredagens match i Superettan slutade 2-0 till Gais.

Före matchen berättade klubben att några spelare blivit erbjudna pengar för att påverka matchresultatet. Mutförsöket, som hade en hotfull underton, anmäldes till polisen.

Att säga till spelarna att "gör ni inte som vi säger så får andra ta hand om det". Det är en kriminell handling i allra högsta grad, säger Kaj Larsson till TT.

Att "andra skulle ta hand om det", upplevdes som hotfullt.

Skulle andra ta hand om det så var det väl naturligtvis andra personer som skulle sätta hotet i verklighet på något annat sätt. Vad kan jag naturligtvis inte säga, det får var och en dra sin egen slutsats kring, säger Kaj Larsson.

Vilka det var som kontaktade spelarna är oklart.

Det vet vi inte. Det är därför vi har polisanmält det. Det får polisen utreda, säger han till TT.

När spelarna berättat för Kaj Larsson vad som hänt kontaktade han Svenska Fotbollförbundet och Svensk Elitfotboll som kontaktade Svenska Spel som stoppade allt spel på matchen.

Fakta: Fler misstankar

- Division 1: Efter att Svenska Spel upptäckt "avvikande spelmönster" stoppades i mitten av augusti två fotbollsmatcher, Halmia-Limhamn Bunkeflo och Lund-Kristianstad. - Division 2: Av samma anledning stoppades ytterligare en match, division 2-matchen mellan Ljungby och Malmölaget Prespa Birlik i mitten av augusti. - Division 3: Efter flera förluster och rykten om "läggmatcher" gjorde Gunnilse IS en polisanmälan i slutet av augusti. - I Norge utreds en större spelskandal som polisen misstänker att flera svenskar ligger bakom. Den norska skandalen handlar om två fotbollsmatcher i tredjeligan i juni förra året.

Mer läsning

Annons