Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Världsstjärnan väljer bort tårtkalas: "Det blir nog glass i stället"

Sollefteås senaste världsstjärna Ebba Andersson var som ni förstår överlycklig efter JVM–guldet i Rumänien.

– Det här hade jag aldrig vågat drömma om. Men känslan nu är helt fantastisk. Det här är absolut det största jag varit med om, sa Ebba på telefon från Rasnov i Rumänien.

Ebba Andersson gjorde ett rakt igenom perfekt lopp där hon krämade ur sig precis alla krafter hon hade.

– Allting stämde verkligen. Jag hade ett bra upplägg på loppet, fantastiska skidor och ett lika fantastiskt publikstöd från alla föräldrar till oss svenskar som är på plats.

Ebba pulveriserade allt motstånd. Vann med en förkrossande marginal på 29 sekunder i ett lopp där alla av världens bästa juniorer var med.

– Jag var väldigt sugen inför loppet. Kände att jag ville ta revansch efter tisdagens tävling som inte alls gick lika bra.

Men som sagt. Nu stämde allt och när Ebba Andersson skar mållinjen som överlägsen etta utbröt rena kramkalaset i målfållan.

– Jag har fortfarande svårt att förstå att jag vunnit JVM–guld. Det känns overkligt på något sätt. Men jag är så glad, så glad.

Blomsterceremonin, dopningkontrollen och gemensamma lunchen med landslagskamraterna avverkades under dagen. Sedan var det förstås många gratulationer på plats och via telefonen innan den stora prisutdelningen på kvällen.

Det lär väl trilla en och annan glädjetår när du får ta emot guldmedaljen?

– Njaee, jag vet inte, skrattade Ebba. Det brukar inte vara så, utan jag är mera sådär sprudlande glad.

Senare i kväll, då blir det förstås tårtkalas för att fira guldet?

– Inte det heller. Jag är inte så mycket för tårta egentligen. Däremot har de glass här på hotellet så jag väljer det i stället.

Under fredagen väntar avslutande stafetten och Sverige med både Ebba och Jenny Solin från Sollefteå i laget ser på förhand starka ut:

– Jag tror vi har en bra chans i alla fall, avrundade Ebba Andersson, nybliven världsmästare.

Gilla Skidpuls på facebook för fler reportage och nyheter om skidor

Läs också: Ebba Andersson vann JVM-guld

Läs också: Billan Östlunds glädjerus efter guldet – och tips till Ebba Andersson: "Det är kanske det viktigaste

Läs också: Tränarens tips: Ebba vinner med 28 sekunder