Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Världsartist i Multrå kyrka

Åter en strålande konsert i Multrå kyrka. Mendelssohns Violinkonsert är bland det vackraste man kan höra. Beethovens Symfoni nr 8 är också i samma klass. Dessutom tre Violinromanser av Clara Schumann.

Kolja Blacher, solist och dirigent, som i vanliga fall spelar med symfoniorkestrar över hela världen, Münchens och Taiwans Filharmoniska orkestrar, symfoniorkestrar i Baltimor, Melbourne och Jerusalem och har varit konsertmästare under många år i Berliner Philarmoniker, kom till Multrå och bjöd på denna underbara musik. Nordiska Kammarorkestern med sina duktiga musiker gjorde att konserten blev fulländad. Tänk, att vi kan lyssna till sådan musik utan att behöva åka till Stockholm eller någon storstad ute i Europa! Det är ett privilegium, som vi borde uppskatta mer. Före konserten fick vi en mycket bra och informativ konsertintroduktion av musikchef Elisabet Ljungar.

Ulla Thorsell Östlund

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel