Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Världens modernaste Ikea öppnar snart i Umeå – häng med in på en smygtitt

I flera år har det vara långa avstånd för invånare i norra Ångermanland till närmsta Ikea-varuhus. Snart blir det lite närmare. Den 26 februari öppnas portarna upp i Umeå för shoppingsugna norrlänningar.

Annons

Under sensommaren 2014 började man bygga det nya varuhuset i Umeå. Förberedelserna har varit noggranna och nu är det bara de sista detaljerna som pågår. Varuhuset kommer enligt prognoser generera mycket besökare och i anslutning till varuhuset kommer det att ligga ett stort shoppingcenter med 90 butiker.

Läs även: Ö-viksbor oroliga för lokalhandeln när IKEA öppnar i Umeå

Varuhuset kommer att drivas av egenproducerad el och bergvärme. Enligt detaljplanerna kommer varuhuset bli energioberoende, det kommer alltså att generas lika mycket energi som man gör av med och på så sätt minska klimatpåverkan.

Flera detaljer i varuhuset kommer att skilja sig från andra varuhus som Ikea har. Till exempel kommer designen och målningar på väggarna att ha en lokal anknytning; bland annat fotografier från stadskärnan i Umeå kommer att pryda väggarna i affären.

■■ Vill du ha senaste nytt direkt i din mobil? Ladda ner Allehandas app till Iphone eller Android.

**********************