Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vårkafé med Sidensjö kyrkokör

Vinter rasat ut bland våra fjällar... Hade publiken i Sidensjö församlingshem i tisdags kommit fel och hamnat på ett försenat valborgsmässofirande? Nej då, det var Sidensjö kyrkokör som hade sitt årliga musikcafé, i år med temat växter. Kören menade att hade inte vintern rasat ut och snön försvunnit skulle det ha funnits få växter att sjunga om.

Annons

Efter denna inledning följde en rad sånger som visade växternas utveckling från vårens späda grönska till vinterns vissnande och död. Ett kretslopp som egentligen är detsamma för alla levande varelser, även människan, men som kören hade valt att se ur växternas perspektiv.

Åhörarna fick lyssna till en rad traditionella sånger som Nu grönskar det, Uti vår hage och Under rönn och syrén. Körmedlemmarna läste dikter, texter, spelade fiol och munspel och visade prov på tonsättarförmåga.

Våren kopplas ofta ihop med kärlek. Vem minns inte schlagern Vita syrener som fick en pånyttfödelse på körens café. Åhörarna kunde också le igenkännande åt en rad barnvisor.

Det blev även en del allsång och soloinsatser samt naturligtvis en kaffepaus med lotteri. Prästen Jenz Grensjö höll en liten andakt som bland annat handlade om att vi måste vara tålmodiga och lära oss vänta, inte bara rusa åstad och göra saker.

Så var slutligen kören framme vid vintern, den årstid som vi möter med blandade känslor. Dels förväntan på härliga dagar med skidturer, dels suckar över mörker och kyla samt snöskottning. Där finns också vemodet över allt vissnande. Skrumpna växter som bara väntar på snöns förbarmande täcke. Men då finns vår erfarenhet av att det kommer en ny vår. Så hade kören i ord och toner följt växterna från vårens skira grönska till vinterns vissnande, men ändå slutat i hoppet om en ny vår.

Åsa Allard

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons