Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vargen närmar sig Junsele

På fredag morgon skickade Bullmarksvargen ytterligare signaler från Junseleområdet. Den uppehåller sig fortfarande i samma område men nu något närmare Junsele.

Vi berättade i går att Bullmarksvargen, som är försedd med radiosändare och sedan april 2007 uppehållit sig i trakterna mellan Åsele och Lycksele, vandrat söderut över länsgränsen till de nordliga delarna av Ångermanland.

Vid tiotiden på onsdag kväll kom radiosignaler från Bullmarksvargen som då befann sig någonstans mellan Gulsele och Öfra. På fredag morgon vid niotiden kom ytterligare radiosignaler från vargen som nu vandrat något söderut till trakterna av Kullberg och Hålla norr om Junsele.

Det går att följa vargens vandringar på vargwebben som uppdateras när det kommer signaler från vargen. Det kan dröja mellan positionsrapporterna beroende på att vargen rör sig i områden där täckningen inte alltid är den bästa.


INGRID ELDEKLINT
070-658 45 78