Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Varför så dyra dödsannonser?

Jag förlorade för några veckor sedan min pappa och idag fick vi fakturan ifrån begravningsbyrån och det var en sak som störde mig rejält. En förlovningsannons med bild i Allehanda kostar 200 kr medan en dödsannons, som man egentligen kan se som obligatorisk, går på nästan 3500 kr. Jag undrar bara vad det är som gör att de kan ta detta pris, då vi redan utformat själva annonsen tillsammans med begravningsbyrån, det är inte särskilt mycket jobb från tidningen som krävs. Jag läste på på ett forum att de anser att de kan ta detta pris eftersom att en dödsannons bara behövs en gång, men man fyller år flera gånger och då kan den annonsen vara billigare. Jag förstår inte vad som tillåter tidningarna att utnyttja de sörjande på detta sätt? När till exempel den här annonsen är gratis.

Linda

Svar direkt

Hej Linda och tack för dina synpunkter.

Det krassa svaret är delvis att sorgannonsernas prisbild tämligen väl överensstämmer med vår ordinarie prisstruktur, till skillnad från exempelvis förlovningar som är starkt rabatterade. Det handlar inte om mängden potentiella annonser. Dessutom är den interna administrativa hanteringen av en sorgannons större än vid andra privatannonser, delvis eftersom kontroll och uppföljning här är noggrannare, samt att större möjligheter ges till egen grafisk utformning.

Det kompletterande svaret blir att vi alltid vill lyssna på konstruktiva synpunkter och ta dem med oss i fortsatta interna möten och diskussioner. Så blir fallet i detta ämne.

Avslutningsvis en liten notering: det som publiceras här är en insändare och inte en annons. Det är, som alltid, viktigt att skilja på redaktionellt material och annonser.

Vänliga hälsningar

Anette Jonsson, privatmarknadschef

Allehanda Media

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel