Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Våren kom - och vände i dörren

Den som längtar efter den riktiga vårvärmen får vänta ett tag till. Till helgen blir det lite bättre väder, men värmen dröjer.

- Den riktiga vårvärmen kommer inte på sikt. Det konstaterar Sten Laurin, meteorolog på SMHI i Norrköping, när Allehanda.se ber om en prognos.

Det rikliga snöfallet under natten mot onsdag överraskade en del bilister och orsakade några avåkningar i länet. Andra som hoppats på vårens ankomst blev rejält besvikna. Än verkar den vara en bit bort.

- Det kan falla fem-sex centimeter senare i natt. I morgon kan det bli ett väldigt lätt snöfall, kommenterar Sten Laurin morgondagens väder.

Han trodde också att temperaturen kunde krypa ner till fem minusgrader i natt, främst i inlandet. Det verkar inte ens bli bättre väder närmare helgen.

- Det är ingen jättevärme i faggorna. På torsdag och fredag kan temperaturen ligga på nollgradigt eller någon plusgrad, och det kan förekomma snöfall, säger Sten Laurin.

På lördag klarnar det dock lite. Då kan det bli upp mot fyra-fem plusgrader i inlandet. Vid kusten blir det lite kallare på grund av blåsten från havet.

- Som det ser ut i nuläget blir det uppehåll på söndag. Nästa snöfall kommer på måndag.


Hur säker är den här prognosen?


- Det är extra svårt så här års att veta vem som vinner terräng när varmluften söderifrån och kalluften från ishavet kämpar mot varandra. Det går som vågor fram och tillbaka.


Men om du skulle nämna en siffra?


- I så fall säger jag till 70 procent.


SOFIA FJÄLLSTRÖM
070-650 66 51