Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Våren är på gång – var försiktig

Till allas glädje går vi mot ljusare tider, våren nalkas, men i dess släptåg finns det faror som vi måste anpassa oss till.

Gång- och cykelbanor blir isiga, så det är broddar som gäller. Gå försiktigt! Samma förhållande gäller på trottoarer i tätorten.

Bilvägarna är under våren vanskliga. Snöplogkanten smälter dagtid och smältvatten rinner in över vägen, fryser till is under natten och blir till isgata när du ska till jobbet på morgonen. Anledning att sänka hastigheten, hålla längre avstånd till framförvarande fordon. Avståndet krymper väldigt snabbt när vägbanan är isig.

Att korsa gata eller väg som fotgängare är inte riskfritt. Gå inte bara rakt ut i gatan/vägen utan att se dig för. Tänk på att du nästan skrämmer slag på bilföraren. Bilens bromssträcka är betydligt längre så här års och som fotgängare är du väldigt oskyddad.

Tänker du på ovanstående varningar och iakttar större försiktighet än vanligt, så slipper du sitta i kö på akutmottagningen.

Kjell Mycklén

Äldrerådet, NTF Västernorrland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel