Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vårdyrket är inget kontorsjobb – personalen sliter som djur

Befolkningen blir allt äldre och behovet att rekrytera i sjuk- och äldrevården är omfattande.

Hur ska den offentliga sektorn få rätt personer och hur ska statusen höjas? Hur ska det undvikas att fylla upp den med intvingade personer som får jobba fast de inte engagerar sig i arbetet?

Många som inte vet bättre ser ofta denna stora vårdapparat som en möjlig plats för lätta jobb. Som en bra plats för kreti och pleti, för jobbet är väl mest att torka bajs..?!

Arbetet med att vårda sjuka och äldre uppskattas ärligt talat oftast först i samband med egen eller närståendes behov av assistans för att klara dagen. Vid avsaknad av sjukdom eller obefintligt vårdbehov ägnas personalen i denna sektor sällan en tanke.

Det kostar på, att arbeta med att vårda och värna om andra. För det är just det vårdpersonal gör på arbetet, de ger bokstavligt talat hela sig själv för någon annan,  både psykiskt och fysiskt dygnet runt, året om. Personalen sliter som djur.

Vården är inte något kontorsarbete, det är skiftgång med urusla förutsättningar för att bibehålla en god hälsa. Men vem bryr sig?

Härnösands kommun, hur lite är er omvårdnadspersonal och de äldre värda?

Anonym

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel