Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vårdförbundet säger nej till medlarbud

Vårdförbundet har i dag på sin extrakongress sagt nej till medlarnas hemställan.

Kongressen ansåg att budet inte var tillräckligt bra för att få till rättvisa löner till livsviktiga yrken. Det förväntades mer i tydlighet och högre nivåer i löneökningar.

Vi har i dag på vår extra kongress kommit överens om ett nej till den slutgiltiga hemställan. Avtalsförslaget är inte lösningen på den undervärderingen som finns av våra medlemmar. Vi hade hoppats på en god grund för rättvisa löner till livsviktiga yrken. Nu kommer vi att fortsatta vår lönekamp och i dagsläget vet vi inte vad det innebär i nästkommande åtgärder, säger Anna-Karin Eklund, ordförande i Vårdförbundet, i ett pressmeddelande.

Vårdförbundet, som organiserar barnmorskor, biomedicinska analytiker, röntgensjuksköterskor och sjuksköterskor samtliga legitimerade har varit i förhandling om ett nytt centralt löneavtal, som enligt tidsschemat skulle vara färdigt den 1 april, vilket nu inte lyckades.

Webbredaktör:
SOFIA FJÄLLSTRÖM
070-650 66 51