Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vårbys storsatsning – bygger ut skidanläggningen och satsar på skicross: "Otroligt kul"

Snart sätts spaden i marken.
Med stöd av Arvsfonden och Örnsköldsviks kommun genomför Vårby IK Skidor en storsatsning på sin skidanläggning.
– För oss är sammanhållning och det sociala i träning oerhört viktigt, säger ordföranden Anna Mannelqvist i ett pressmeddelande.

Annons
Vårby IK Skidor växer – och nu blir det en storsatsning på klubbens anläggning. Bild: Vårby IK/montage.

Satsningen möjliggörs av pengar från Arvsfonden och Örnsköldsviks kommun och startar redan i vår.

- Det här känns otroligt kul och spännande, säger Mathias Westerlund, ansvarig för anläggningsgruppen i Vårby IK Skidor och fortsätter:

- Genom att komplettera den traditionella skidanläggningen med en lekfull, utmanande och ny typ av skidåkning, vill vi utveckla en verksamhet för barn och ungdomar som ökar lusten att fortsätta med skidåkning längre upp i åldrarna.

Skicrossbanan ska vara en "flexibel yta med olika fasta hinder, till exempel kullar och tillfälliga hinder av snö i form av hopp, backportar och ”orgeltramp”.

– För oss är sammanhållning och det sociala i träning oerhört viktigt. Vi delar in grupperna efter ålder och håller övningarna på små ytor, kör mycket stafetter och i lag där den enskildes nivå inte synliggörs. Utbygget av spårsystem och fler öppna ytor kommer starkt bidra till att vi kan träna än mer på detta sätt, säger ordföranden Anna Mannelqvist.

Bild: Vårby IK.

Annons