Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vapnet: Fasta situationer

Fyra mål – och alla på fasta situationer. Det kan bli Frånös vapen i jakten på Friska Viljor.
– Så kan det bli, säger Frånös tränare Jan Nordqvist.

Det var två lag som fokuserade på försvarsspelet när Frånö och Gottne möttes. Matchen innehöll få farliga målchanser och inget av lagen var beredda att gå bort sig. Trots det slutade matchen 4–1. Och det på grund av Frånös förmåga att ta tillvara på fasta situationer.

– Vi har alltid haft mycket folk i motståndarnas straffområde, men har ändå bara gjort ett mål på fasta situationer den här säsongen. Innan matchen bestämde vi oss för att stanna med två spelare mer på mittlinjen för att inte gå på någon kontring, säger Nordqvist och konstaterar:

– Och i dag gör vi fyra på fasta situationer – fotboll är underligt.

Nu är Frånö fyra poäng bakom Friska Viljor i kampen om kvalplatsen till division 2. Och kanske kan Frånö spurta ikapp med hjälp av fasta situationer.

– Det blir ett nytt vapen nu.

Om klubben kan eller vill gå upp till division 2 återstår att se. Men deras tränare kan enkelt konstatera att han är sugen.

– Jag vet att det skulle bli dyrt. Men jag är fotbollstränare, och ingen finansminister, och jag vill vinna alla matcher med mitt lag, säger Nordqvist.