Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vapenlobby vill ha polis i skolor

Annons

Efter skolmassakern i Newtown i förra veckan säger Wayne LaPierre, vd för vapenlobbyn NRA, att beväpnade vakter kanske skulle ha räddat några liv på Sandy Hook-skolan.

LaPierre föreslår att alla skolor ska få poliser.

Vapenägarna känner sig demoniserade, säger LaPierre också.

Det enda som kan stoppa en dålig människa med vapen är en bra människa med vapen, deklarerar han.

LaPierre sade också att medier uppmuntrar till våld. Han pekar särskilt ut spelindustrin. Presskonferensen stördes av demonstranter.

Enligt LaPierre är det av respekt för offren och deras anhöriga som lobbyorganisationen har väntat en vecka efter massakern med att uttala sig.

Organisationens presskonferens störs av demonstranter som anklagar NRA för att ha blod på sina händer.

På många platser i USA hölls i dag minnesstunder för skolmassakerns offer, en vecka efter tragedin. Guvernörerna i bland annat Connecticut, Maine, Illinois och Michigan höll en tyst minut klockan 9.30 - den tidpunkt då den 20-årige gärningsmannen stormade in i skolan Sandy Hook Elementary i Newtown i Connecticut och sköt ihjäl 20 barn och 6 vuxna, efter att ha dödat sin mor och innan han tog sitt eget liv.

I Washington ringde katedralen National Cathedrals klockor 28 gånger för att hedra de döda.

Vi har ett moraliskt åtagande att stå upp för och med de som fallit offer för vapenrelaterat våld och att arbeta för att få slut på det, säger Gary Hall, pastor vid National Cathedral.

Mer läsning

Annons