Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vapenaffär när Singh mötte Putin

Annons

Indien och Ryssland signerade två nya militärkontrakt när premiärminister Manmohan Singh träffade den ryske presidenten i ett upprört New Delhi.

Stora demonstrationer orsakade av ett våldtäktsfall gjorde att mötet flyttats till regeringschefens residens, där Singh enligt Interfax tog emot Vladimir Putin ute på bakgården på måndagen.

Efter mötet skrev Interfax att Ryssland ska leverera 71 Mil-helikoptrar och 42 Sukhoi-plan för sammanlagt nära 3 miljarder dollar.

Indien är världens största importör av vapen, och 70 procent av importen kommer från Ryssland - men New Delhi har börjat köpa allt mer från västvärlden. En motgång för Moskva var när New Delhi i november gav Boeing ett helikopterkontrakt som Mil hade hoppats på.

Indien har också haft klagomål på leveranser till sjöstridskrafterna, i synnerhet ett hangarfartyg som skulle upprustas och moderniserat för indiskt bruk 2008 men nu sägs komma i slutet av 2013 och till dubbla kostnaden, 2,3 miljarder dollar eller cirka 6,6 miljarder kronor.

Den bilaterala handeln har dock vuxit stadigt och väntas nå tio miljarder dollar i år från 7,5 miljarder år 2009.

Vårt nästa mål är att nå 20 miljarder dollar redan år 2015, sade Putin.

Mer läsning

Annons