Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Väntad brakförlust för Citigroup

Den amerikanska finanskoncernen Citigroup redovisar en förlust för fjärde kvartalet 2009 på 7,6 miljarder dollar (53,5 miljarder kronor). Resultatet tyngs av återbetalningar av bankstöd från USA:s regering.

Per aktie blir det en förlust på 33 cent, vilket kan jämföras med förlusten på 3:40 dollar per aktie under fjärde kvartalet 2008.

Exklusive engångsposter krympte förlusten till 6 cent per aktie.

Resultatet låg i linje med marknadens förväntningar enligt en sammanställning av prognoser gjord av Reuters.

Kvartalets omsättning sjönk 4,3 procent till 5,41 miljarder dollar.

Kreditförlusterna under fjärde kvartalet uppgick till 8,2 miljarder dollar, ned 10 procent jämfört med kvartalet före och ned 36 procent jämfört med året före.

Citigroup är nummer tre på USA:s finansmarknad. I förra veckan drog konkurrenten JP Morgan Chase & Co i gång rapportsäsongen för bankerna i USA med en vinst för fjärde kvartalet på 3,3 miljarder dollar, trots oväntat stora kreditförluster både från bolån och kreditkort.

Citigroup betalade nyligen tillbaka resterande 20 miljarder dollar man erhållit i lån från USA:s regering under finanskrisen. Finansdepartementet i Washington äger dock ännu mer än en fjärdedel av Citigroups aktier.