Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vänsterpartiet i Härnösand kliver fram som starkt feministiskt parti

I slutet av mars hölls årsmöte för Vänsterpartiet Härnösand. I och med detta möte blev det tydligt att Vänsterpartiet i Härnösand tar ett viktigt kliv mot att vara ett starkt, feministiskt parti. Av fem ordinarie ledamöter i styrelsen är nu fyra kvinnor.

Alireza Samadi som varit ordförande under 2020 fick förnyat förtroende att leda styrelsens arbete även 2021.

– Jag är otroligt tacksam för det förtroende jag fått och jag ser fram emot att vi tillsammans ska ta viktiga steg i vår feministiska riktning och vid årsmötet visade vi att Vänsterpartiet i Härnösand har en stark feministisk röst, säger Alireza Samadi, ordförande.

De ledamöter som valdes in som nya styrelsemedlemmar är Kristina Solberg, kassör och Natalia Sjöberg, ersättare. Omval gjordes för Helena Grönhagen, vice ordförande, Janet Harling, ledamot, Karin Wester Lundquist, ledamot och Martin Neldén, ersättare. Så totalt består styrelsen av sju personer varav fem är kvinnor.

– Vi ser fram emot att fortsätta driva våra viktigaste frågor i Härnösand. Vi vill till exempel se till att vår fråga om sex timmars arbetsdag blir verklighet, säger Helena Grönhagen, vice ordförande.

Alireza Samadi

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel