Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vandringens dag i Sollefteå

Svenska Turistföreningen ( STF ) arrangerade Vandringens dag den 12 september. Det är för andra året som den genomförs andra lördagen i september. Lokalavdelningarna runt om i Sverige har då vandringar med olika kringarrangemang. Sollefteåföreningen förlade utflykten till Hågestaön. Vi hade en slinga på cirka 400 meter för barn och här fanns bilder och berättelser om djur i vår natur. Barnen fick en festis när de gått rundan.

De vuxna kunde gå 2 eller 5 kilometer. Den kortare slingan gick runt ön. Tolv stycken tipsfrågor fanns efter denna slinga. Små priser som t.ex. en kosa lottades ut bland deltagarna. Ett trettiotal deltog i tipsrundan. Nästan dubbelt så många vandrade denna slinga utan att besvara några frågor. Femkilometers banan gick över bron och nedströms älven förbi småbåtshamnen ner till Bruksån. Här vände den via spåret åter till ön. Endast ett fåtal gick denna.

Vi hade demonstration av vandringsstavar och hur man går stavgång för att få ut bästa träningseffekten. Då vi höll till vid natur- och paragymmet ledde detta till att vi även fick berätta om dessa. Information om STF och värvning av medlemmar till föreningen. Lokalavdelningens aktiviteter avhandlades men dessa har detta år från mars månad endast bestått av vandringar samt en fjärilsutflykt. Tre stycken resor och besök hos företag har på grund av pandemin blivit inställda.

Vi hade tur med vädret denna lördag. Solen sken större delen av dagen och det var nästan vindstilla. Nästa år hoppas vi att Coronapandemin inte stoppar oss från att ha servering i anslutning till vandringens dag. I år fick deltagarna ha med sig egen matsäck. Trots restriktioner tyckte vandrarna att det var en trevlig dag.

Kent Edin

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel