Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vandrare samlades för årets Nipstadsmarsch

Nipstadsmarschen har genomförts 16-18 augusti. Det är tradition sedan 2002 att den vandras näst sista helgen i augusti med vandringssektionen i Sollefteå som arrangör.

Annons

De senaste åren tillsammans med Svenska Turistföreningens lokalavdelning. Vi har de flesta år haft besökare från Norge men även från andra länder. I år kom det inga från utlandet men vi hade glädjen att få hit styrelsen för Svenska Folksportförbundet och några styrelseledamöter från Svenska Gång- och Vandrarförbundet.

På fredagen var det en sträcka på 11 kilometer, medan de andra dagarna fanns det tre olika sträckor per dag att välja på. De kortaste var 6 km medan den längsta var 27 km och sträckte sig hela Nipleden runt. De tillresta vandrarna som aldrig tidigare gått på Nipleden tyckte att den var mycket jobbig men njöt av den storslagna utsikten.

Då Nipleden är en permanent led som marknadsförs via Höga Kusten turism ansåg dock våra vandrare att kommunen ska ha den i bättre skick. Det finns till exempel små broar som lutar och som vid regn skulle utgöra en stor olycksrisk. Ska Sollefteå ha en chans att bli årets friluftskommun om några år måste leden rustas upp.

Vi hade tur med vädret då regnet kom natten till söndag och något under den dagen då terrängen inte utgjorde så stor halkrisk som den skulle ha gjort på Nipleden.

Samtliga sträckor hade start och mål på Cupolen på Risö camping. Ett stort tack till Anita och Anders för att vi hade möjlighet att vara där. Kontroller fanns på samtliga sträckor utom de på 6 km. Vid kontrollerna bjöds vandrarna på t.ex. saft, kaffe, smörgås, nyponsoppa och bananer. Alla vandrare var nöjda men de som gått de längsta sträckorna alla tre dagarna var också trötta.

På lördag kväll åt de tillresta styrelsemedlemmarna, funktionärerna för vandringen samt tre vandrare som fick medaljer en gemensam middag på Cupolen. De som förärades med medaljer hade genomfört 60 st av Svenska Folksportförbundet ( SFF ) organiserade milvandringar. SFF hade på söndag eftermiddag styrelsemöte där man bl. a. tackade vandringssektionen för bra arrangemang men där kritik åter framfördes mot standarden på Nipleden.

Kent Edin

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel