Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vändningen i Växjö

Annons

15 november vände Växjö 0-2 till seger mot Färjestad.

Under tisdagen gjorde laget det igen.

Då liksom nu bidrog Dennis Rasmussen till vändningen med två avgörande mål.

Vinst med 4-3 innebär att Växjö, tabellnia i elitserien i ishockey, tog sin tredje raka seger. Dels i serien, dels mot fyran Färjestad.

Men det var lite tuffa deja vu-känslor, kommenterade Sam Hallam, tränare i Växjö.

Färjestad hade 2-0 inför den andra perioden.

Men Växjö utnyttjade ett tidigt powerplay efter paus. Jonas Holös, som spelade i Färjestad 2008-2010, dundrade in 1-2.

Växjö fortsatte sedan att pressa och dominerade mittperioden totalt. Ett av lagets 22 skott innebar 2-2. Också det kom från backplats. Noah Welch stänkte in den pucken.

I första hade vi tålamod och var tajta, men i andra sköljde de över oss och vi gav Växjö mycket is. Vi ska vara väldigt glada att det bara stod 2-2 efter andra, sade Leif Carlsson, Färjestads tränare.

Vändningen fullbordades i tredje perioden.

På mindre än två minuter satte Dennis Rasmussen två mål. Marius Holtet reducerade direkt efter Växjös fjärde mål, men Färjestad var aldrig riktigt nära att näta fler gånger.

Vi visar en härlig moral, sade 22-årige centern Rasmussen, som var med i Tre Kronor under Karjala Cup tidigare under hösten.

Vid båda målen fanns Tomi Kallio med i förarbetet. De har tillsammans med Petr Vampola blivit en stark enhet efter att de började spela ihop för ett par matcher sedan.

Jag trivs med Tomi. Det gjorde jag redan förra året och det är väldigt enkelt att spela med honom. Han har bra spelsinne och ger mig många enkla puckar, sade Rasmussen, som bara spelat 15 matcher den här säsongen på grund av skada.

Han har på dessa gjort tolv poäng. Två av målen kom i vändningen i Karlstad, då han satte både 3-2 och 4-2 till Växjö i 6-3-segern.

Jättekul att göra poäng så klart. Vi var inne på båda deras första mål så det var skönt med revansch, sade han efter att Växjö för första gången på hemmais vänt två måls underläge.

Lika muntert var det inte i Färjestad.

Det var lite bättre i tredje, men vi såg trötta ut. Tråkigt, när vi öppnade så bra, sade Leif Carlsson, som saknade sex ordinarie spelare.

Växjö har i och med segern fortsatt två poäng upp till slutspel.

Mer läsning

Annons