Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vandaliserade hos polisen – för att få sova i en cell

Mannen var frusen och hade ingenstans att sova.
Så han slog in en ruta hos – polisen, för att få komma in i värmen.
Det var en dyr idé.

Mannens tilltag gav honom inte särskilt många timmar under tak heller.

Det var den 14 december förra året som den 34-årige mannen, som är bostadslös i Örnsköldsvik, tyckte det var för kallt för att tillbringa natten utomhus.

Han begav sig till polisstationen i Örnsköldsvik för att försöka komma in där. Mannen ringde på dörren och fick kontakt med tjänstgörande polis, som inte hade lust att släppa in mannen.

LÄS OCKSÅ: Torggrillen tömd på allt av värde: "Det handlar om stöld och skadegörelse"

Den frusne mannen använde sig då av en sten för att krossa en ruta på polisstationen; för att få komma in och tillbringa den kalla natten i en cell i stället för någonstans utomhus i Örnsköldsvik.

Brottet gav honom några timmar inomhus, men med hans nattsömn gick det inte som han hade planerat och hoppats.

Åklagare Johanna Seising yrkade på att mannen, förutom skadestånd och dagsböter, skulle utvisas, men yrkandet återkallades så småningom.

Den dömde mannen ska dock betala 100 dagsböter på sammanlagt 5 000 kronor – plus att han dömts att betala samma summa i skadestånd för det sönderslagna fönstret.